PROELER

Gerçekleşen Projeler;

İLK DURAK; Güney Ege’nin İhracatçı Sanayi Kenti DENİZLİ

KOBİ’leri Dünyaya Açıyoruz…

AMAÇ; Denizli’de tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı arttırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.

İÇERİK; Yeni finansman modellerinden- sürdürülebilir planlara, üretim, pazarlama ve ihracatta yaşanan sorunlardan- gelecek dönem vizyonuna, İhracatta finansal çözümlerden- Factoring’e, Yeni ihracat fırsatlarından- KOBİ ve ihracatçı desteklerine pek çok konunun ele alınacağı “KOBİLER SINIRLARI AŞIYOR” kapsamında yapılan çalışmalar şöyle;
• Denizli Açıkoturumu; Yerel paydaşlarla birlikte / 24 Şubat 2016
• Habertürk TV / Bakış - Denizli özel yayını/ Canlı / 25- 30 dakika
• Hürriyet Gazetesi/ Ulusal baskı – Denizli özel çalışması
• Ulusal Medya Haber Çalışmaları
• Yerel Medya Buluşmaları

Proje detayları için tıklayın >>

Gelecek Projeler;

6 Nisan 2016 Çarşamba

İKİNCİ DURAK; Türkiye’nin AR-GE ve İnovasyon Devi Bursa

AMAÇ; Bursa’da tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı arttırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.

18 Nisan 2016 Pazartesi

YENİ DURAK; Anadolu’nun Ticaret, Sanayi ve Hoşgörü Kenti KONYA!

AMAÇ; Konya’da tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı artırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.
Neden Konya: Konya, yaklaşık 1,5 Milyar Dolarlık ihracatı ile Türkiye ekonomisinde çok önemli yer tutuyor. Otomotiv Yan sanayiinden makineye, boyadan ayakkabıya kadar imalat sanayisi ile Konya, Anadolu Kaplanı unvanına sahip. Kent, 30 Binden fazla KOBİ’si ile Türk ekonominin en enerjik şehirlerinden ve 2 Bine yakın ihracat yapan firması ile Türkiye için dinamik bir dış ticaret potansiyeli taşıyor. Proje ile Konya KOBİ’lerinin risk yönetimi ve sigorta hakkında yeterli bilgi sahibi olması ve risklerden uzak üretim yapmaları hedefleniyor

4 Mayıs 2016 Çarşamba

YENİ DURAK; Anadolu’nun Kalbi - Girişimcilerin Şehri KAYSERİ

Amaç, Kayseri’de tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı artırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.
Neden Kayseri:
Kayseri ekonomisinin gelişiminde en önemli faktörlerden biri, ticaret ve zanaatte ilin geçmişten günümüze önemli bir kültürel birikime sahip olması. Bugünün küresel ticaret ortamında bu birikim, şehre global ticaretin kapılarını açıyor. Modern ticari yöntemlerin eklenmesiyle şehrin ekonomiye bakışı da değişiyor. Daha önceleri yüksek cirolu şirketlerin başarılı sayıldığı ilde artık başarının ölçütü katma değerli ürün üretebilmek ve kârlılık olarak beliriyor. 1,77 milyar dolarlık ihracat rakamına sahip olan Kayseri Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren 12. ili. Kayseri, Türkiye’nin dünya ekonomi liginde ilk 10’u hedeflediği 2023 yılında 500 milyar dolarlık genel ihracat rakamının 5 milyar dolarını karşılamayı ve İstihdamını 300 bin kişiye çıkarmayı hedefliyor. Havayolu, denizyolu ve karayolu olmak üzere bulunduğu bölgede geniş ulaşım imkanları ile Kayseri, markalarıyla, teknolojik ürünleriyle ve rekabetçi gücüyle bu amaca ulaşmayı hedefliyor.

17 Mayıs 2016 Salı

YENİ DURAK; Girişimciler ve Lezzet Kenti Gaziantep!

AMAÇ; Gaziantep'te tüm paydaşların harekete geçirilmesi, farkındalığı artırmak, eksiklerin tespiti ve giderilmesi, kent ekonomisinde gelecek vizyonu oluşturmak.
Neden Gaziantep: Gaziantep, Türkiye’de girişimcilik denince ilk akla gelen kentlerden. Türkiye’nin ihracat açısından 6. zengin şehri Gaziantep, ülke sanayi üretiminin % 5’ini tek başına karşılıyor. Kentin, Türkiye’nin en büyük 1000 firması arasında tam 57 tane firması yer alıyor. Anadolu Kaplanı Gaziantep, geçtiğimiz yılı 6 milyar 270 milyon dolarlık ihracat rakamıyla kapattı ve 2020 hedefi ilk 4 arasında olmak. Gaziantep başarılarını şehirde faaliyet gösteren 60 bine yakın firmanın yüzde 99’unu oluşturan KOBİ'lerine borçlu.


Paydaşlar